Esenca, thelbi, embrioni i qenies njerëzore – është qetësia.

Në qetësia LIGJI I TËRHEQJES funksionon me kapacitet të plotë 

Në qetësi njeriu shndërrohet në magnet tërheqës të te gjitha të mirave duke filluar nga shëndeti, begatia, suksesi e deri te lumturia!

Në literaturë thuhet: Aty ku janë arritur sukseset mahnitëse – mbi nivelin e mesatares njerëzore – ato suksese janë arritur me përdorimin e substancave stimuluese.

Literatura thotë edhe se Shkrimtarët, si Shekspiri e Xhojsi; shkencëtarët si Frojdi, muzikantët si Elvis Prisli e Majkël Xhejsoni të gjithë sportistët kulminant – të gjithë kanë përdorë stimulues.

Suksese po, por çmimi i atyre sukseseve ka qenë rrënimi i plotë i shëndetit.

Sot me qetësi – me meditim – arrihen po të njëjtat sukses – pa e pas dëmtuar në asnjë pikë shëndetin.

Efektet shkencore - të dukshme - të meditimit janë ulja e tensionit dhe yndyrës në gjak, harmonia plotë e energjisë, kthjelltësia e kristaltë e mendjes, kreativiteti maksimal e të tjera.

Qetësia është hyjnore!

Ligji i tërheqjes – vepron vetëm në qetësi.

Me dashuri Daut Demaku